ingiltere aile birleşimi ingiltere aile birleşim vizesi
Destek
içerik 01
içerik 02

İngiltere Aile Birleşimi

ingiltereye ailemi getirmek istiyorumİngiltere göçmenlik kategorilerinden biri olan ‘settlement’ yani İngiltere yerleşim vizesi aslında evlilik vizesidir.  Birçok kişi bu başvuruyu farklı adlandırabilir, örneğin İngiltere evlilik vizesi, aile birleşimi, yerleşim vizesi gibi.  İngiltere içerisinden yapıldığı takdirde ‘spouse visa’ olarak bilinen kategori İngiltere dışından yapıldığı takdirde farkli olarak biliniyor.  İnsanların farklı adlandırdığı başvuru kategorisinin şartları aynıdır. 

Eğer yapılan başvuru olumlu sonuçlanırsa, ilk etapda 2 buçuk yıllık İngiltere’de yerleşme ve çalışma izni verilecektir ve bu süre sonrasında evliliğinizin devam ettiğini ispatladığınız takdirde bu vizenizi 2 buçuk yıl daha uzatabilecek ve toplam 5 yılın bitiminde evliliğiniz devam ederse, eşinizden yararlanarak bu sürenin sonunda süresiz oturum iznine başvuruda bulunabilirsiniz. Süresiz oturum izninizin 12 ay sonrasında ve vatandaşlığın gerektirdiği şartlara uygun olduğunuz takdirde vatandaşlık için başvuruda bulunabilirsiniz.

İngiltere Aile Birleşimi Başvurusu Şartları

ingiltere aile birleşimiDiğer göçmenlik kategorilerinde olduğu gibi evlilik vizesi başvurularınında yerine getirilmesi gereken bazı basvuru şartları vardır. Bunlar;

 

  • Resmi olarak evlilik yapılmış olmak
  • Her iki bireyinde 18 yaşından büyük olması
  • Karı koca olarak birlikte yaşamayı beyan etmek
  • Başvuru sahibinin yeterli derecede İngilizce bildiğini kanıtlaması ve A1 seviyesinde İngilizce test sınavından geçmiş olması
  • Çiftin hiçbir kamu fonlarından yararlanmaksızın yeterli ekonomik güce sahip olması ve kişisel harcamalarını karşılayacak konumda olması
  • İngiltere hükümeti tarafından belirlenen “financial requirement” dedigimiz finansal kriterlere uyulması.
  • Çiftin İngiltere’de ikamet edebileceği uygun bir evin olması: kiralık veya ev çifte ait olabilir.
  • Evli çift arasındaki ilişkiyi ispat edebilecek evrakların mevcut olması



devamı


Ankara Antlaşması Eş Vizesi

Ankara Antlaşmasından faydalanarak vize alan kişilerin eşleri ve çocukları için alabilecekleri vize türüdür. Evrak olarak diğer yerleşim başvurularına benzemekle beraber, vize başvuru formu, başvuru süresi ve ücreti konularında farklılıklar gösterir. Ankara Antlaşması vizenizi almış olmanız sizin maddi olarak yeterli olduğunuzu...


devamı

 

içerik 04
içerik 05
vize danışmanlığı
spacer
biz sizi arayalım
biz sizi arayalım 02
Adınız Soyadınız:
Telefon:
E-Posta:
biz sizi arayalım 04
içerik 012
2 içerik 02
Ingiltere Vize Türleri

Ingiltere vize türlerinde en önemli nokta aşağıda isimleri belirtilen bazı vizelerin Aile Birleşimi olarak adlandırılması nedeniyle çıkabilen karışıklıktır.

Ingiltere için alınabilen vize türleri şunlardır:

Yerleşim (Eş, yaş sınırını aşmamış çocuk) Vizesi

yerleşim vizesiİngiltere vatandaşlığı veya İngiltere’de sürekli oturum izni olan kişilerin eşleri ve çocuklarının yapabilecekleri başvuru türüdür. Başvuru süreci ve gerekli belgeler hakkında detaylı bilgi almak için uzman, İngiltere Göçmenlik hukuku tecrübesi olan danışmanlarımızı arayabilirsiniz.

devamı

 

Çalışma İzni Sahibi Eş ve Çocuk Vizesi

çalışma izniİngiltere’de çalışma izni (Tier 2 vizesi) almış olan kişilerin eşleri ve çocukları için verilen vize türüdür. İngiltere’de çalışan ve ikamet eden kişiler eşleri ve çocukları için bu başvuruyu  yapabilirler.

devamı

 

Avrupa Vatandaşları Eş Vizesi (EEA)

İngiltere’de ikamet eden Avrupa Birliği üyesi ülkelerin vatandaşları eşleri ve çocukları için İngiltere vizesi başvurusunda bulunabilirler.  Bu başvuruda önemli olan temel şartlar kişilerin ilişkilerini ispatlayabilmeleri, ailenin geçimini sağlamak için yeterli kazancın sağlanıyor olması ve ailenin ikamet edeceği uygun bir evin olması.

devamı

Nişanlı Vizesi

Henüz evlilik yapmamış kişilerin başvuru yapabileceği bir vize türüdür. Bu vizedeki temel amaç İngiltere’de ikamet eden kişi ile evliliğinizi İngiltere’de gerçekleştirecek olmanız. İngiliz vatandaşı veya İngiltere’de süresiz oturum izni olan biri ile nişanlı iseniz ve İngiltere’de evlenmek istiyorsanız bu vizeye başvuruda bulunabilirsiniz.

devamı

2 içerik 04
2 içerik 05
Copyright © 2016 Ingiltere Aile Birleşimi